donderdag, 18. oktober 2012 - 8:54

Record schadevergoeding voor werknemer met schildersziekte

Rotterdam

Een operator van een lamellenfabriek in Rotterdam heeft na twaalf jaar procederen een record schadevergoeding van € 345.000 gekregen. De vergoeding is de hoogste ooit voor een werknemer met OPS.

Het slachtoffer is destijds op 34-jarige leeftijd volledig arbeidsongeschikt verklaard, nadat bij hem de gevreesde schildersziekte OPS werd geconstateerd. De operator had jaren gewerkt met hoge concentraties oplosmiddelen bij het opbouwen en schoonmaken van verfrollen. Het slachtoffer kampt daardoor met geheugenverlies, vermoeidheid en stemmingsstoornissen.

Langstlopende beroepsziektezaken
Bureau Beroepsziekten van de FNV heeft twaalf jaar gevochten om de werknemer in zijn gelijk te stellen. “Dit is één van de langstlopende beroepsziektezaken sinds het ontstaan van ons bureau”, aldus directeur Marian Schaapman. “Het schrijnende is dat slachtoffers van beroepsziekten niet alleen hun gezondheid en hun werk kwijt zijn, maar ook nog eens jarenlang in een juridische strijd verwikkeld zijn over hun financiële zekerheid. Een dubbele lijdensweg.”

Belangrijkste oorzaak is dat verzekeraars niet willen uitbetalen. En dat is zeker het geval naarmate de schadebedragen hoger zijn.
Provincie:
Tag(s):