maandag, 9. juli 2012 - 17:41

Reddingsbrigade afgelopen weekend 253 keer in actie

Den Haag

Afgelopen week heeft Reddingsbrigade Nederland in totaal 253 keer hulp verleend waarvan in 4 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie. Dit heeft de Reddingsbrigade maandag laten weten.

Er werd 18 keer hulp verleend aan opvarenden, 18 keer werd er hulp geboden aan zwemmers, 201 keer is eerste hulp verleend en 16 zoekgeraakte kinderen werden met hun ouders herenigd. Het was een relatief rustige week, maar de reddingsbrigade kreeg wel een zeer gevarieerd aanbod aan meldingen te verwerken.

In Den Haag redde de reddingsbrigade zaterdag 2 jongens uit het water die nog niet konden zwemmen en toch te water waren gegaan. De reddingsbrigade in Westerschouwen redde op dinsdag een zwemmer die verrast werd door een groot zandsuppletievaartuig dat vanwege laag water vlak onder de kust door moest varen.

In Katwijk werd woensdag een jongen van 2,5 onwel en verloor het bewustzijn na het binnenkrijgen van zeewater. De reddingsbrigade alarmeerde direct een ambulance die de jongen overbracht naar het ziekenhuis.

Op zaterdag stuurde dezelfde brigade een jongen met een stalen spies in zijn voet na de eerste behandeling naar de dokterspost en op zondag assisteerde de reddingsbrigade de politie bij de zoektocht naar een man met suïcidale neigingen.

In Callantsoog verleende de reddingsbrigade eerste hulp aan een Duitse man die bij het scheppen van een grote kuil door zijn rug ging en niet meer kon lopen. De man is onder medische begeleiding met een reddingsbrigadevoertuig over het strand naar de ambulance vervoerd.

In Bloemendaal waren donderdagavond laat honderden scholieren gaan zwemmen in zee. De gealarmeerde reddingsbrigade heeft samen met de politie, de jongeren vanwege de invallende duisternis en het ontbreken van toezicht vanwege het late tijdstip, uit het water gestuurd.

Op Texel trof de reddingsbrigade een hond aan, die 11 kilometer had gelopen op zoek naar zijn kitesurfende baasje. De reddingsbrigade heeft het dier tot blijdschap van beide met zijn baas herenigd. Dit zijn enkele voorbeelden van de gevarieerde inzet van de Reddingsbrigade afgelopen week.

Reddingsbrigade Nederland adviseert strandbezoekers en watersporters goed te letten op de informatie en waarschuwingen bij de strandopgangen en de adviezen van de lokale reddingsbrigade.

Door goed te weten wat je kunt verwachten of waar je beter niet het water in kunt gaan, kunnen veel ongelukken worden voorkomen. Let ook goed op de weersvoorspelling voor de regio waar je je bevindt; er kunnen binnen Nederland grote verschillen bestaan in de weersomstandigheden.
Provincie:
Tag(s):