dinsdag, 18. december 2012 - 18:44

Reddingsbrigade 'vaart' geld bij elkaar voor Serious Request

Enschede/Arnhem

Reddingsbrigade Nederland steunt vanaf a.s. vrijdag 21 december de negende editie van 3FM Serious Request met voor de derde keer de actie ‘Serious Rescue’.

Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Arnhem naar Enschede geld op voor het goede doel van Serious Request: “Het terugdringen van babysterfte als gevolg van gebrek aan medische zorg en begeleiding.” Vorig jaar leverde de tocht die toen van Almere naar het Glazen Huis in Leiden voerde 12.500 euro op.

Van 21 tot en met 23 december zetten 27 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Als vrijwilligersorganisatie kent zij als geen ander het belang van het ondersteunen van het goede doel.

Met ruim 5.000 actieve vrijwilligers houdt de reddingsbrigade zich het hele jaar bezig met het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Door middel van preventief toezicht en het geven van voorlichting en opleidingen laat de Reddingsbrigade Nederland veiliger van het water genieten.

De Reddingsbrigade weet net als het Rode Kruis als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste (preventieve) voorlichting en begeleiding te bieden en hoeveel geld daarvoor nodig is. Het ene goede doel helpt op deze manier het andere goede doel, want samen redden we het beter.

De 27 deelnemende reddingsbrigades en ruim 250 deelnemende vrijwilligers zullen, verenigd in “Serious Rescue”, van Arnhem naar het Glazen Huis in Enschede varen. Een afstand van ruim 100 kilometer, waarvoor 3 dagen in een lang lint van 30 reddingsboten wordt gevaren.

Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf, door Reddingsbrigade Nederland en bijdragen van leveranciers.

De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het startschot voor “Serious Rescue” zal worden gegeven door de burgemeester van Arnhem, mevrouw Pauline Krikke, op vrijdagochtend 21 december vanaf de Rijnkade om 09.30 uur, om vervolgens op zondagmiddag 23 december rond 13.30 uur te worden ontvangen in Enschede door wethouder de heer Ed Wallinga. Het verzamelde bedrag zal daarna in de vorm van een cheque worden overhandigd bij het Glazen Huis.
Provincie:
Tag(s):