vrijdag, 6. januari 2012 - 10:23 Update: 08-07-2014 0:31

Regels voor veiling frequenties mobiele telefonie bekend

Op de markt voor mobiele telefonie komt ruimte voor vernieuwing en nieuwkomers doordat in oktober de veiling voor mobiele communicatie wordt gehouden. Op 6 januari 2012 maakt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) de regels van de veiling bekend. Agentschap Telecom organiseert deze veiling.

'Marktpartijen weten nu waar ze aan toe zijn en kunnen zich voorbereiden op de veiling', zegt minister Verhagen. 'Er is ruimte voor nieuwkomers gemaakt zodat de consument wat te kiezen heeft. Met de extra frequenties kan het gebruik van mobiel internet via smartphones in Nederland ongehinderd doorgroeien.'

Een deel van de frequenties (de 900 en 1800 MHz band) is nu in gebruik voor GSM. Omdat de vergunningtermijn per 2013 afloopt voor bedrijven als KPN, Vodafone en T-Mobile, komen ze opnieuw onder de hamer. De vergunningen die geveild gaan worden, zijn bruikbaar voor het aanbieden van geavanceerde mobiele communicatiediensten. Voor nieuwkomers op de markt zijn aparte vergunningen gereserveerd.
Categorie:
Tag(s):