woensdag, 21. maart 2012 - 13:39 Update: 08-07-2014 0:53

Reglementaire nederlagen Lommel-jeugd toch nietig verklaard

(Elfvoetbal) Het leek te zot voor woorden. Maar het was echt waar. Alle jeugdelftallen van Lommel United kregen afgelopen maand een reglementaire nederlaag aan de broek.

De ploegen van de Belgische club kwamen niet in actie, nadat diverse jeugdspelers omkwamen bij het busongeluk van vorige week in Zuid-Zwitserland. Een reisbus met wintersporters knalde in een tunnel op een muur. 28 Personen kwamen om het leven, waarvan liefst 22 kinderen. Een aantal was lid van Lommel United.

Uit eerbied besloot de club haar wedstrijden van afgelopen weekend niet door te laten gaan. Daarop besloot de voetbalbond alle jeugdteams een forfaitnederlaag te geven. Maar die maatregel werd gisteren (dinsdag) teruggedraaid. De ploegen moeten de duels nu inhalen.

"In overleg met bondsvoorzitter François De Keersmaecker hebben we besloten om terug te komen op onze eerdere beslissing om de jeugdploegen van Lommel United te straffen voor hun opgave dit weekend. In de eerste plaats doen we dat uit respect voor de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland en tevens omdat de eerste ploeg eerder wél op ons begrip kon rekenen en hun wedstrijd tegen Eendracht Aalst mocht uitstellen", vertelde woordvoerder Stefan Van Loock aan Clint.be.
Categorie:
Tag(s):