maandag, 4. juni 2012 - 14:37

Rene Millenaar uit Mijdrecht liep RoParun 2012

Ook dit jaar was hij er voor de tweede keer weer bij maar nu met een nieuwe uitdaging. In 2010 rende Rene Millenaar nog van Parijs naar Rotterdam (520km), dit jaar was de RoParun voor het eerst vanuit Hamburg naar Rotterdam, 40km verder dan Parijs.

De RoParun is een loopevenement van 520km (route Parijs) en 560km (route Hamburg) waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor het doel om het leven dragelijk te maken voor mensen met kanker.

De RoParun is topsport en teamsport. Met acht lopers leggen zij de afstand af van 560 km. De lopers staan er niet alleen voor; twee fietsers begeleiden hun, wijzen de weg, schermen de loper af van het verkeer en supporten volop. Je moet bedenken dat het lopen op een openbare weg gebeurt waarbij er niks afgezet is.

Verder bestaat het team uit twee masseurs, teamleden die de catering verzorgen en twee chauffeurs, een volgautochauffeur en een teamcaptain. Ook hun inzet is absoluut vereist tijdens deze sportieve uitdaging.

Deze zware prestatie levert het team met veel enthousiasme en plezier. Het team bestaat uit 25 personen. De voornaamste reden om mee te doen is te zorgen voor een zo hoog mogelijke opbrengst voor de goede doelen van de RoParun stichting. Dit jaar steunt de RoParun stichting ook Stichting Haarwensen in Mijdrecht.
•Bijdrage van EUR 194.000 (maximaal) voor 2 pruiken per week voor een heel jaar (104 pruiken) en om 100 pruiken op voorraad te kunnen nemen.

Ook dit jaar was het weer een hele bijzondere ervaring voor Rene. Hij nam deel met het team FloraHolland team097 als loper. Dit team mocht samen met nog 49 ervaren teams de route Hamburg /Rotterdam voor het eerst lopen. Dit was spannend omdat de route nog niet van tevoren gelopen was en zij liepen dus op onbekend terrein en moesten vertrouwen op goede kaartlezers op de fiets.

Extra bijzonder dit jaar was boerin Muller, die net haar man verloren heeft aan kanker. Zij stelde haar boerderij beschikbaar voor een verfrissende douche. Dat was met het warme weer meer dan welkom en vrij uniek voor de RoParun. In het team liep ook de blinde John Stoop mee om zijn droomwens te vervullen: meedoen aan de RoParun.

Voor Rene die zich helemaal kan vinden in slogan van de RoPa: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’, was dit ook weer een kroon op zijn vele sportieve prestaties voor het goede doel.
Provincie:
Tag(s):