dinsdag, 7. augustus 2012 - 10:09

Rescue Vlissingen

Vlissingen

Op vrijdag 10 augustus 2012 vindt voor de 8e maal Rescue Vlissingen plaats op het badstrand, boulevard en het parkeerterrein aan de Kenau Hasselaarstraat. Demonstraties van vliegtuigen, helikopters, schepen en hulpverleningsvoertuigen bieden het publiek een unieke ervaring tijdens dit internationale hulpverleningsevenement.

Om de verwachte 60.000 bezoekers kennis te laten maken met de mogelijkheden van diverse hulpverleningsinstanties staan de boulevards vol met brandweerwagens, ambulances, politieauto’s en ander materieel. Tegelijkertijd worden op het water, het land en in de lucht tussen 12.00 en 18.00 uur spectaculaire demonstraties gehouden.

Loco-burgemeester Rob van Dooren opent om 12.00 uur Rescue Vlissingen 2012, waarna Bert Huizenga met een Pitts Special dubbeldekker een wervelende aerobatics show geeft. Vanaf dat moment volgt een doorlopend gevarieerd programma met demonstraties, werving- en informatiestands, trainingen, etc. Verschillende gastsprekers uit binnen- en buitenland geven een toelichting bij de diverse demonstraties en het programma.

Rescue Vlissingen is sinds het ontstaan in 1998 uitgegroeid tot het grootste hulpverleningsevenement van Nederland. Meer dan honderd organisaties uit binnen- en buitenland nemen deel, waardoor een kleine duizend hulpverleners aanwezig zijn om aan het publiek te laten zien wat er op dit moment mogelijk is. De ruim 130 voertuigen, 7 helikopters en tientallen schepen maken het evenement zeer divers en bieden een goed overzicht van vrijwel de gehele hedendaagse hulpverlening.

Het publiek is inmiddels gewend aan spectaculaire vliegdemonstraties tijdens het evenement. Ook dit jaar zullen verscheidene vliegende deelnemers hun kunsten vertonen. Om 15.00 uur zullen twee Harvard vliegtuigen het evenement bezoeken, onmiddellijk daarna gevolgd door de Dutch Thunder Yaks, die met hun Russische Yak-52’s een mooie show formatievliegen geven. Vlieger Ringo Massa, sluit het vliegend deel af om 17:40 uur met een spetterende show in een Extra 300S. Tussendoor voert het Dornier kustwachtvliegtuig een unieke actie uit. Door het droppen van een vlot toont de Nederlandse Kustwacht hoe snel hulp verleend kan worden aan drenkelingen op zee.

Op bijna anderhalve kilometer evenemententerrein staan tientallen voertuigen van brandweer, medische hulpverlening, politie, KNRM, Reddingsbrigades, Defensie en nog veel meer organisaties. Het publiek mag overal kijken en foto’s maken. Een speciale plek is ook dit jaar weer de parkeerplaats aan de Kenau Hasselaarstraat waar de helikopters gestationeerd worden op de momenten dat ze geen demonstratie geven. Hier zijn buiten Nederlandse toestellen ook gasten uit Duitsland en België te bewonderen.

Als hulpverleningsinstanties hun werk moeten doen tijdens een incident of calamiteit, moeten omstanders altijd afstand houden en is er geen tijd om vragen te stellen of te beantwoorden. Tijdens Rescue Vlissingen kan dat wel! Een brand blussen, auto openknippen, meevaren op een reddingsvlet of piloten ontmoeten? Het kan allemaal tijdens de Rescue Vlissingen 2012!
Provincie:
Tag(s):