vrijdag, 3. februari 2012 - 16:54

Rijkswaterstaat druk met schoonvegen wegen

Amsterdam

Rijkswaterstaat (RWS) riep weggebruikers in de Randstad vrijdagmiddag rond 15.00 uur op om nìet de weg op te gaan vanwege lange files door sneeuwval. 'Met name in de Randstad is het erg druk op de weg', meldt RWS vrijdag.

De verwachting is dat de sneeuwbuien in de loop van de middag via het zuiden het land verlaten. Naar verwachting neemt dan ook de verkeershinder af.

Rijkswaterstaat heeft in het gehele land strooiploegen en sneeuwschuivers actief om de wegen goed berijdbaar te houden. Dit kan echter niet voorkomen dat er soms toch gladheid ontstaat.

Reismoment uitstellen
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers indien mogelijk het reismoment uit te stellen en de actuele weers- en verkeerssituatie in de gaten te houden via internet, radio, teletekst en navigatiesysteem en via borden boven en langs de weg.

Weggebruikers die tòch de weg op gaan krijgen het advies om de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen, bijvoorbeeld door voorzichtig te rijden, niet onnodig van rijstrook te wisselen en voldoende afstand te houden.

Lees ook:Verkeer ondervindt enorm veel last van sneeuwval, 830 km file
Provincie:
Tag(s):