zondag, 23. december 2012 - 14:56 Update: 03-07-2014 1:03

RKC en Willem II scoren niet in matig burenonderonsje

[ELF-Voetbal] RKC Waalwijk en Willem II hebben het publiek niet verwend in Waalwijk. Het duel eindigde in 0-0, waardoor Willem II opnieuw geen uitwedstrijd wist te winnen. Al 37 wedstrijden wacht men op een uit-overwinning in de Eredivisie.

De wedstrijd begon zeer rustig en beide ploegen konden weining openingen vinden. Genaro Snijders was namens de bezoekers als eerste gevaarlijk, maar het schot van de rappe aanvaller vloog langs het doel van Jeroen Zoet. In de loop van de eerste helft nam RKC het initiatief en dit resulteerde in enkele kansen. Teddy Chevalier miste tot tweemaal toe en ook Frank van Mosselveld wist met een hakje het doel ook niet te vinden. Nog voor rust moest Willem II met tien man verder, nadat Gaby Jallo Chevalier blokkeerde. Hij kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart. Ook de tweede helft was alles behalve een spektakelstuk. Willem II kon niet meer en RKC was te slordig om voor veel gevaar te zorgen. Chevalier kwam met een fraaie solo nog wel dicht in de buurt van de goal en ook Ard van Peppen was met een schot op de paal dicht bij een doelpunt, een overwinning zat er voor de gastheren niet in. Nadat Chevalier in de blessuretijd via een schwalbe nog wat probeerde te forceren, kreeg hij een tweede gele kaart en mocht ook hij inrukken. Hierna was het teleurstellende duel snel afgelopen en eindigde het zoals men was begonnen: zonder doelpunten.