zondag, 15. april 2012 - 14:41 Update: 08-07-2014 0:53

Roda JC werkt FC Groningen dieper in de nesten

[ELF-Voetbal] FC Groningen heeft weer geen wedstrijd kunnen winnen. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Pieter Huistra met 0-1 tegen Roda JC.

In de openingsfase van de wedstrijd was er niet veel te beleven in de Euroborg. In de twintigste minuut kwam pas het eerste gevaar van de wedstrijd. Lorenzo Burnet gaf vanaf de linkerkant een prima voorzet op Hyun-Jun Suk, maar de Koreaan kreeg de bal met het hoofd niet in het doel. Dit was het enige gevaar aan de kant van FC Groningen in de eerste helft.

Roda JC kon de eerst helft ook niet overtuigen, maar wist wel te scoren. Een vrije trap van Jimmy Hempte kwam voor de voeten van Rob Wielaert, die de openingstreffer van de wedstrijd knap achter doelman Luciano binnenschot. Ook Mads Junker kreeg een goede kans op de 0-2. Een voorzet van de zijkant kwam voor de voeten van de spits, die de bal naast het doel schoot.

Na rust speelde FC Groningen feller, maar kon weinig grote kansen afdwingen. De grootste kans aan de kant van de Groningers kwam op naam van Matías Jones. De aanvaller schoot de bal echter slap in, waardoor doelman Pawel Kieszek makkelijk kon redden.

Roda JC staat met deze overwinning op 41 punten en heeft zes punten meer dan FC Groningen. De ploeg uit Kerkrade staat op de achtste plaats in de Eredivisie, terwijl FC Groningen op de twaalfde plaats blijft hangen.