woensdag, 7. maart 2012 - 21:27

Roemer: 'Hou verloskundige zorg in de buurt'

Den Haag

Uit alle hoeken van het land kwamen woensdag honderden verloskundigen, artsen en ouders naar het Plein in Den Haag om tegen de sluiting van verloskundige afdelingen in het ziekenhuis te protesteren. De SP en de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) organiseerden de manifestatie om een oproep te doen aan het kabinet.

In verschillende regio's gaan afdelingen sluiten, waardoor de reistijd naar het ziekenhuis in veel delen van Nederland veel langer wordt. Het kan straks tot wel 45 minuten duren voor iemand het ziekenhuis bereikt. Dat is veel te lang, betoogden verschillende sprekers. Emile Roemer sprak de aanwezigen toe: 'Het schrappen van verloskundige zorg in ziekenhuizen is onverstandig en onveilig. We willen goede verloskundige zorg in de buurt'.

Ook SP-Kamerlid Nine Kooiman was aanwezig om de verloskundigen en (aanstaande) ouders een hart onder de riem te steken. Zij nam, samen met de vaste Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ruim 10.000 handtekeningen in ontvangst tegen de voorgenomen sluiting. 20 Nederlandse ziekenhuizen verliezen waarschijnlijk hun afdelingen verloskundige zorg.
Provincie:
Tag(s):