zaterdag, 1. september 2012 - 15:49

Roemer wil rechts blok niet aan meerderheid helpen

Boxmeer

Tijdens het campagne voeren in zijn thuisplaats Boxmeer heeft SP-leider Emile Roemer gezegd dat hij een rechts blok na de verkiezingen van 12 september niet aan meerderheid wil helpen. Ook wil hij met de SP geen VVD-beleid uitvoeren. Dit zei fractiesecretaris Hans van Heijningen zaterdag, zo melden verschillende media.

Roemer reageerde op uitspraken van VVD- lijsttrekker Rutte, die woensdag zei dat hij links niet aan een meerderheid zal helpen.

'Als Rutte op voorhand een samenwerking met de PvdA en de SP blokkeert, dan maken wij de optie voor een rechtse coalitie niet mogelijk', aldus Van Heijningen. Van uitsluiten is geen sprake, want VVD-leider en premier Mark Rutte is altijd nog welkom om een links blok alsnog aan een meerderheid te helpen, aldus de SP.

Rutte liet woensdag weten zich niet als enige rechtse partij aan te zullen sluiten bij een linkse coalitie. Hij zei er wel bij geen enkele partij uit te sluiten na de verkiezingen.

De NOS meldt dat volgens Roemer een stem op het politieke midden ook geen zin heeft. Roemer wil na de verkiezingen een linkse coalitie vormen."We hebben een lijstverbinding; ik reken op de andere linkse partijen'.
Provincie:
Tag(s):