zaterdag, 10. maart 2012 - 16:26

Roermonds zwembad weer geopend

Roermond

Zwembad De Roerdomp in Roermond heeft zaterdag 10 maart weer de deuren geopend voor het publiek. Vanaf maandag 12 maart vinden de activiteiten voor alle doelgroepen, dus ook schoolzwemmen en particuliere zwemlessen, weer gewoon doorgang.

Het zwembad is vanaf 7 februari gesloten geweest in verband met klachten van een aantal bezoekers over lichte huidirritatie zoals rode vlekken en jeuk tijdens of na gebruik van het zwembad. In de meeste gevallen verdwenen deze klachten na zorgvuldig douchen binnen één dag. De Gemeente Roermond, eigenaar van het zwembad, heeft naar aanleiding van deze klachten aanvullende onderzoeken op het zwemwater uitgevoerd en de volgende maatregelen genomen: het water in de bassins van het wedstrijd- en recreatiebad is verwijderd en vervangen door schoon water. Verder is het complete zand- en koolstoffilter vervangen. Dit zorgt voor de reiniging van het zwemwater. Ook zijn de chemicaliën vervangen die zorgen voor desinfectie van het zwemwater. Al deze maatregelen moeten klachten in de toekomst uitsluiten.

Op 28 februari is het proefzwemmen met vrijwilligers positief verlopen. Daarom is besloten om vanaf donderdag 1 maart jl. het zwembad weer open te stellen voor verenigingen en particuliere bezoekers. In verband met de kwetsbaarheid van bepaalde doelgroepen is besloten om personen jonger dan 10 jaar en ouder dan 65 jaar en bijvoorbeeld de hart- en vaatzwemgroep nog niet te laten zwemmen. De bezoekers van het zwembad zijn nauwlettend gemonitord door het zwembadpersoneel. Ook de openstelling in de voorbije dagen is goed verlopen. Dit alles gaf aanleiding tot een algehele openstelling van zwembad De Roerdomp vanaf 10 maart a.s.
Provincie:
Tag(s):