donderdag, 9. februari 2012 - 21:30

Roger de Groot nieuwe burgemeester De Wolden

Zuidwolde

De gemeenteraad van De Wolden heeft op donderdag besloten om Roger de Groot voor te dragen als nieuwe burgemeester van De Wolden. De Groot is op dit moment wethouder in Raalte en belast met onder andere de portefeuilles financiën, sociale zaken, welzijn, zorg, onderwijs, sport en cultuur. Hiervoor was hij onder meer projectleider bij de Grontmij.

De raad heeft het advies van de vertrouwenscommissie overgenomen. De vertrouwenscommissie is na een intensief selectietraject tot het unanieme oordeel gekomen dat van alle kandidaten Roger de Groot het beste aan de profielschets voldoet. De heer De Groot woont in Heino en is 45 jaar.

Jan van 't Zand, voorzitter vertrouwenscommissie: "We zien in de heer De Groot een betrokken bestuurder, met oog voor de samenleving, open staand voor samenwerking en met gevoel voor de plattelandscultuur."
Daarnaast wordt wethouder De Groot gezien als een sturend en slagvaardig persoon met een groot enthousiasmerend vermogen.

De inbreng van derden, waaronder de speciaal georganiseerde Eendagsraad, heeft voor input voor de profielschets gezorgd. Voor de nieuwe burgemeester van De Wolden zijn kort samengevat de belangrijkste bestuursstijlen: een verbinder, een realisator en een netwerker.
Provincie:
Tag(s):