dinsdag, 28. februari 2012 - 13:18

Ronde van Groningen opent clubcompetitie KNWU

Eemsmond

De Eemsmond Ronde van Groningen is zaterdag 3 maart de openingswedstrijd van de KNWU Clubcompetitie. Maar liefst 182 renners - verdeeld over 26 teams — maken op zaterdag 3 maart hun opwachting bij de terminal van AG Ems aan de Borkumkade in Eemshaven om daar om 12.00 uur het vertrek te nemen.

De clubteams krijgen 166,9 kilometer voorgeschoteld door de provincie Groningen, waar smalle wegen en open vlakten naar verwachting opnieuw voor een natuurlijke schifting zullen zorgen.

Om 16.00 uur wordt de aankomst van de eerste renners verwacht aan de Havenstraat in Uithuizen, waar ook tal van randactiviteiten gepland staan. Onder de deelnemende ploegen is ook de organiserende vereniging: Bike4Air-NWVG.

Voor aanvang van de wedstrijd wordt in de Eemshaven stil gestaan bij voormalige organisator Bert Bathoorn. In zijn nagedachtenis wil de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen de wedstrijd in 2012 maar ook in de komende jaren de belangrijke plaats op de wielerkalender laten behouden die het nu heeft.
Provincie:
Tag(s):