donderdag, 26. juli 2012 - 19:12

Rotterdamse politie houdt zes verdachten aan van vechtpartijen en vernielingen

Rotterdam

De politie is donderdag een uitgebreid onderzoek gestart naar de vechtpartijen en vernielingen van de afgelopen nacht in het centrum van Rotterdam.

Een deel van de raddraaiers die de afgelopen nacht de confrontatie met de politie opzocht, was even daarvoor uit een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein gezet.

Daar bevonden zich zo’n 200 tot 250 bezoekers. Het betrof een zeer gemêleerd gezelschap. Een aantal mensen hadden binnen ruzie gekregen waarop de beveiliging 15 personen heeft buiten gezet. Vanwege de onrust en ruzies tijdens de stapavond is uiteindelijk besloten, in samenspraak met de eigenaar, om voortijdig de muziek te stoppen en het publiek gefaseerd naar buiten te laten gaan.

Op het Stadhuisplein waren op dat moment honderden mensen aanwezig, waarvan een deel zich mengden met de 15 personen die eerder buiten waren gezet. Nadat de politie een charge had uitgevoerd om de mensen uit elkaar te drijven, pleegden enkele tientallen vernielingen.
Naar aanleiding van vechtpartijen en vernielingen zijn zes verdachten aangehouden, waaronder vermoedelijk de persoon die vanuit een winkel op de Kruiskade goederen heeft weggenomen. Hij is herkend op de camerabeelden die de politie heeft bekeken. Er is aanzienlijke schade aangericht aan o.a. panden en auto's. De totale schade is op dit moment nog niet bekend.
De politie is een uitgebreid onderzoek gestart. Rechercheurs bekijken zorgvuldig het beschikbare beeldmateriaal en gaan op zoek naar personen die strafbare feiten pleegden.

Gezien het geweld wat is gebruikt en de schade die daardoor is ontstaan, zet de politie alles op alles om de verantwoordelijken daarvoor op te sporen. Het publiek kan daarbij helpen. Getuigen van dit incident wordt gevraagd zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Vooralsnog lijkt het incident van de afgelopen nacht geen relatie te hebben met het Zomercarnaval. De politie blijft echter extra alert en zal daar waar nodig extra maatregelen nemen.
Provincie:
Tag(s):