vrijdag, 9. november 2012 - 10:47

Rover dient klacht in bij NMa over machtsmisbruik NS

Rotterdam

Rover heeft een klacht ingediend bij de NMa over kunstmatige prijsopdrijving door NS op het `monopolietraject' Rotterdam - Antwerpen. Vanaf volgende maand worden reizigers naar Belgie gedwongen gebruik te maken van de Fyra. Door de tarieven voor deze reis zeer fors te verhogen en geen abonnementen meer te bieden, maakt NS volgens Rover misbruik van zijn monopoliepositie.

Vanaf 9 december vervalt de reguliere treinverbinding tussen Nederland en België. Als alternatief zijn reizigers gedwongen met de duurdere Fyra te reizen, die ondanks de snellere verbinding volgens Rover nog weinig voordelen heeft: met een halvering van de frequentie naar eens per twee uur en reserveringsplicht is er eerder sprake van een verslechtering.

De trage stoptrein tussen Roosendaal en Antwerpen is volgens Rover geen realistisch alternatief. Toch ontmoedigt NS een keuze voor deze trein door de huidige voordeeltarieven (weekendretour, superdagretour) af te schaffen zodat ook deze verbinding fors duurder wordt. Collega-organisatie Voor Beter OV diende al eerder een klacht in bij de NMa over de prijsopdrijving op dit traject.
Provincie:
Tag(s):