zaterdag, 11. februari 2012 - 11:07

Rover: normale dienstregeling NS zo snel mogelijk hervatten

Amersfoort

NS en ProRail hebben besloten om de uitgedunde NS-dienstregeling voor onbepaalde tijd voort te zetten. Dit “omdat er volgende week sneeuw in de weersverwachtingen zit en het blijft vriezen. We willen reizigers niet steeds een andere dienstregeling voorzetten: dan weer gewoon, dan weer uitgedund. Op deze manier is het het meest duidelijk voor de reiziger”, zo liet een woordvoerder van NS weten.

Rover, de vereniging voor OV reizigers, heeft hier geen goed woord voor over, zo meldt de vereniging op haar site. Ook nu al moeten reizigers veelvuldig de dienstregeling raadplegen om te kijken welke treinen wel en niet rijden. De dienstregeling wordt namelijk elke dag ‘ververst’.

En het weer is toch helemaal niet zo on-Nederlands meer? KNMI en Meteo Consult voorspellen invallende dooi en af en toe regen of natte sneeuw. Als ProRail en NS bang zijn dat de treindienst niet tegen normaal Hollands winterweer kan, is de techniek niet het grootste probleem van de spoorsector. De besluitvorming zou ook geanalyseerd moeten worden, aldus Rover.

Rover vindt het ongeloofwaardig en ontoelaatbaar dat de volledige treindienst niet wordt hervat. Minister Schultz mag hier niet mee instemmen. “Het gebrek aan vertrouwen in eigen kunnen van ProRail en NS is diep treurig. Hier is sprake van volstrekt doorschietend risicomijdend gedrag”, aldus Rover-voorzitter Arriën Kruyt. “Ik kan hier geen begrip voor opbrengen en ik denk de reizigers ook niet”. Reizigers hebben immers vanwege de uitgedunde dienstregeling te maken met langere reistijden en overvolle treinen.

Rover wil dan ook dat NS en ProRail zo snel mogelijk de normale dienstregeling weer hervatten.
Provincie:
Tag(s):