maandag, 2. april 2012 - 17:07

Rover wil garanties NS dienstregeling 2013

Amersfoort

De consumentenorganisaties in het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (LOCOV) hebben zich gebogen over de ingrijpende wijzigingen die de NS-dienstregeling 2013 met zich meebrengt.

‘Er zijn duidelijke voordelen te zien, maar ook nadelen en zorgpunten. De consumentenorganisaties kunnen pas met NS-voorstel instemmen mits in ieder geval aan een aantal voorwaarden wordt voldaan’, meldt ROVER maandag.

Reizigers tussen Zutphen en Amsterdam moeten als gevolg van slechte aansluitingen de mogelijkheid hebben om te reizen via Arnhem. De consumentenorganisaties willen de toezegging van NS dat dit geen prijsverhogingen met zich meebrengt, ook als de treindienst Zutphen — Apeldoorn niet meer door NS wordt geëxploiteerd.

Daarnaast wil het LOCOV dat NS een sluitende afspraak maakt met Syntus over de inzet van voldoende treincapaciteit tussen Zutphen en Hengelo (met zitplaatsgarantie buiten de spits en een volledige halfuurdienst).

Tot slot willen de consumentenorganisaties dat NS langer een kwartierdienst gaat rijden tussen Den Haag/ Rotterdam en Utrecht om een betere overstap voor reizigers tussen het oosten en westen van het land te realiseren. Bovendien adviseren de consumentenorganisaties om de spits-intercity’s Amsterdam — Deventer door te treken tot in Twente.
Provincie:
Tag(s):