dinsdag, 19. juni 2012 - 10:21

Ruim 160 burgerrechercheurs in strijd tegen autobranden Weert

Weert

De gemeente Weert en de politie gaan Burgernet specifiek inzetten voor autobranden en daaraan gerelateerde branden in Weert. Het is de eerste keer in de provincie Limburg dat burgers ook 's nachts een sms-bericht krijgen, zo meldt de gemeente.

Maandagavond bezochten ruim 200 burgers de mini-cursus burgerrechercheur in het Munttheater in Weert. Een vijftigtal burgers kon niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn, maar heeft aangegeven dat zij wel graag op de hoogte willen blijven. Het programma werd ingevuld met presentaties en filmpjes door politie, brandweer en Meld Misdaad Anoniem.
Burgemeester Heijmans was erg tevreden met de opkomst. “Ik ben trots op deze burgers. Zij hebben gehoor gegeven aan mijn oproep. Inmiddels hebben zich al
161 burgers aangemeld als burgerrechercheur. Het is duidelijk dat deze Weertenaren de autobranden beu zijn en de politie willen helpen. Zij zijn bereid om ook ’s nachts de ogen en oren van de politie te zijn.”

Inwoners van Weert die zich alsnog willen opgeven voor Burgernet bij branden, kunnen dat doen door een e-mail te sturen naar tipsbranden@limburg-noord.politie.nl.
Provincie:
Tag(s):