donderdag, 9. augustus 2012 - 12:07 Update: 20-09-2018 17:38

Ruim 30 lammeren gestolen in Lopik

Lopik

Onbekende(n) hebben in Lopik ruim 30 lammeren gestolen.

De diefstal vond plaats tussen maandag en dinsdag. De lammeren van het ras Texelaar werden uit een weiland langs de Lekdijk Oost gestolen. De politie zoekt de dieven en de gestolen lammeren en vraagt het publiek om medewerking bij de opsporing.

De eigenaar van de lammeren doet bij de politie aangifte van diefstal van zijn vee uit de weide. Het weiland waar de lammeren normaliter grazen, is omsloten door schapengaas. De toegang tot het weiland is afgesloten met een hek met een stalen ketting met een hangslot. De diefstal van de lammeren (Texelaara), allemaal geboren tussen eind maart en begin april dit jaar, gebeurt tussen maandag 6 augustus rond 18.30 uur en dinsdag 7 augustus rond 10.00 uur.

Het dievengilde vernielt het schapengaas en maken bij de diefstal gebruik van motorvoertuigen om de lammeren mee te vervoeren. De lammeren worden gefokt voor het vlees en zijn bij verkoop nu ongeveer 125 euro per stuk waard. De lammeren zijn niet voorzien van een elektronisch oormerk of ander identificatieteken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: