vrijdag, 14. december 2012 - 13:03

Ruim 50 aanrijdingen door gladheid in het Noorden

Groningen

De politie in Noord-Nederland is vrijdagmorgen intensief bezig geweest met het afhandelen van vele ongevallen. De ongevallen waren het gevolg van gladheid op de wegen. Het overgrote deel van de aanrijdingen vond plaats op de A37 in Drenthe en A32 in Friesland.

Tussen 6.00 en 10.00 uur kwamen bij de meldkamer in Drachten 51 meldingen van verkeersongevallen binnen. Het grootste aantal meldingen kwam uit de provincie Drenthe (30x). Uit de provincie Friesland kwamen 20 meldingen. In de provincie Groningen kwam één melding van een aanrijding vanwege de gladheid. Hoewel het aantal meldingen 51 was, ging het in werkelijkheid om minder ongevallen; meerdere mensen deden melding van eenzelfde ongeval. Echter, van enkele ongevallen heeft de politie geen melding gehad.

Bij de aanrijding was voornamelijk sprake van blikschade. In de provincie Friesland hoefde —voor zover bekend- niemand naar het ziekenhuis. Wel werden mensen daar bij het ongeval door ambulancepersoneel gecontroleerd. In Drenthe moesten —voor zover bekend- twee mensen naar een ziekenhuis. Zij waren bij Nieuwlande (Hoogeveen) met een busje over de kop geslagen.
Provincie:
Tag(s):