maandag, 30. april 2012 - 14:07

Ruiten en deuren verenigingsgebouw gesneuveld door vuurwerkbom

Haarlem

De meldkamer van politie kreeg zondagavond om 21.33 uur een melding van een explosie bij een voetbalvereniging aan de Jac. van Looystraat in Haarlem. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Vuurwerkbom
Even ervoor bleek een explosie te hebben plaatsgevonden op de parkeerplaats nabij het verenigingsgebouw, veroorzaakt door het afsteken van een soort vuurwerkbom. De brandweer was snel ter plaatse, maar hoefde niets te blussen.

Forensische opsporing
De afdeling forensische opsporing heeft op de locatie onderzoek verricht en o.a. vuurwerkresten meegenomen voor nader onderzoek. Als gevolg van de explosie was schade veroorzaakt aan o.a. het gebouw van de voetbalvereniging: diverse deuren waren ontwricht en er lag veel glas van gesprongen ruiten op de parkeerplaats.

Een personenauto die in de buurt geparkeerd stond, bleek ook flinke schade te hebben aan de voorzijde. De politie is dan ook op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een groepje mensen die even na de explosie weg zouden zijn gelopen vanaf de parkeerplaats nabij de voetbalvereniging.

Ook werd even voor de explosie een voorbijganger aangesproken door twee meisjes die hem waarschuwden dat er vuurwerk afgestoken zou worden. De politie is ook op zoek naar deze meisjes, die mogelijk meer kunnen vertellen.

Iedereen die meer kan vertellen over dit incident, wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via 0900-8844. Anoniem iets melden kan natuurlijk ook, via meld misdaad anoniem: 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):