zondag, 1. januari 2012 - 16:03

Rustige jaarwisseling in provincie Groningen

De politie in de provincie Groningen heeft een relatief rustige jaarwisseling meegemaakt. In totaal kreeg men 479 meldingen te verwerken, dit in tegenstelling van 523 meldingen tijdens de vorige jaarwisseling. Desondanks zijn er toch nog 34 personen aangehouden.

De aanhoudingen vonden plaats in Groningen, Veendam en Leek voor onder andere mishandeling, vernieling en het niet voldoen aan bevel of vordering van de politie.

Geweld tegen hulpverleners

Tijdens de jaarwisseling vonden vijf incidenten plaats waarbij geweld tegen hulpverleners plaats vond.Drie incidenten waren gericht op de hulpverleners zelf. Bij twee incidenten werden politieagenten geschopt en geslagen. Eén keer werd de brandweer bekogeld met vuurwerk en een bierfles. In twee gevallen werd een politieauto vernield. In totaal werden hiervoor 7 personen aangehouden.

Steekincident

Bij een steekincident in Oude Pekela liep een slachtoffer een steekwond op in zijn rug. De verdachte is door de politie aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer moest zich laten behandelen in het ziekenhuis.

Verkeer

In het verkeer hebben zich tijdens de jaarwisseling geen ongevallen met letsel voorgedaan. Drie automobilisten zijn betrapt met een hoeveelheid alcohol op. Eén van hen had bijna 1,5 promille (640 ug/l) alcohol in zijn bloed. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Met dagvaarding naar huis

Tijdens de jaarwisseling is snelrecht van toepassing. Dat betekent dat aangehouden verdachten, die voor snelrecht in aanmerking komen, meteen een dagvaarding van de officier van justitie mee naar huis krijgen. Aan het eind van de middag is bekend hoeveel verdachten op de snelrechtzitting op 27 januari 2012 moeten verschijnen. Deze verdachten kunnen hogere strafeisen dan normaal tegemoet zien. In sommige gevallen zelfs het dubbele.
Provincie:
Tag(s):