maandag, 27. februari 2012 - 20:31

Rutger Castricum van PowNews aangevallen door Leidse professor

Leiden

Rutger Castricum van PowNews doet aangifte tegen professor Andreas Kinneging van de Rijksuniversiteit Leiden.

Kinneging is de partner van columniste Naema Tahir. Volgens Castricum heeft de professor hem bedreigd en tot twee maal toe de keel dichtgeknepen.

Volgens de lezing die Powned op de website heeft gezet, zou het handgemeen hebben plaatsgevonden toen Castricum maandagmiddag verhaal was gaan halen bij Tahir. Die betoogde zondag in het tv-programma Buitenhof dat journalisten als Castricum geweerd zouden moeten worden uit de Tweede Kamer.

Toen Castricum met draaiende camera verhaal kwam halen, deed de professor open. Hij verklaarde dat Tahir, die zwanger is, op bed lag te rusten en niet voor de camera kon komen. Toen Rutger zich niet liet wegsturen, werd de hoogleraar, oud-Nederlands kampioen gewichtheffen, agressief en viel hij de journalist aan, aldus Dominique Weesie van PowNews. Ook de cameraman zou volgens Weesie zijn bedreigd.

Volgens presentator Dominique Weesie van Pownews gaat Castricum in Den Haag aangifte doen wegens mishandeling. ''We kunnen tegen een stootje, maar dit gaat te ver. Ik ben er woedend over'', aldus Weesie.
Provincie:
Tag(s):