maandag, 17. september 2012 - 10:58

Rutte en Samsom:vertrouwen in goede samenwerking

Rutte, Samson en Henk Kamp hebben maandagmiddag, nadat zij maandagochtend ieder apart met verkenner Henk Kamp hadden gesproken, samen verder gesproken over de vorming van een nieuwe kabinet. Daaruit is naar voren gekomen dat de VVD en de PVDA zich eerst richten op het vormen van een coalitie.

Samsom en Rutte hebben maandagochtend apart van elkaar een gesprek met verkenner Henk Kamp gehad. Beiden constateerden na afloop van dat gesprek dat er een groeiend draagvlak is voor samenwerking tussen de VVD en de PvdA. Dit melden verschillende media maandag.

Dat lieten beide partijleiders, die vertrouwen hebben in een goede samenwerking, na afloop weten.

Samsom in de media:'We hebben besproken hoe de stand van zaken is na afgelopen vrijdag en het lijkt erop dat er een groeiend draagvlak is voor het advies dat wij vorige week al gaven, namelijk een informatie met ten minste VVD en PvdA.' Samsom baseert zich daarbij onder meer op uitspraken van andere fractievoorzitters.

Al voor het weekend gaven de PvdA en de VVD al aan wel samen te willen praten over een eventueel kabinet. Mochten er meer partijen bij worden betrokken, dan moet de SP ook aan tafel, vindt Samsom. Maar Rutte heeft dat afgewezen. Hij wil niet met een 'links blok' in een regering.

Kamp wil uiterlijk woensdag zijn verslag over de verkennende gesprekken afronden. De Tweede Kamer kan het stuk dan donderdag gebruiken voor ''een nuttig'' debat. Waarschijnlijk wordt donderdag bepaald wie als informateur wordt aangesteld en besluit de Kamer ook welke opdracht wordt meegegeven aan de informateur.
Provincie:
Tag(s):