zaterdag, 21. januari 2012 - 11:57 Update: 08-07-2014 0:54

Rutten wil Labyad niet verliezen aan Portugese topper

(Elfvoetbal) PSV-trainer Fred Rutten zal deze transferperiode nog alles op alles zetten om Zakaria Labyad langer aan de club te verbinden. De aanvaller wordt namelijk nauwlettend gevolgd door Sporting Lissabon.

"Als je kijkt naar hoeveel Nederlandse ploegen er na de winterstop nog in Europa actief zijn, dan moet je concluderen dat er weinig verschil is tussen de Nederlandse en de Portugese top", zegt Rutten, die zich realiseert dat Labyad geen stap terugdoet als hij voor Sporting kiest, tegenover VI.

"Ik kan niet in het bolletje van Zakaria kijken, ik kan wel met hem gaan praten. Als ik de club kan helpen door hem te beïnvloeden en er mede voor kan zorgen dat hij nog een jaar bij PSV speelt, dan zal ik daar mijn uiterste best voor doen", aldus Rutten.

Labyad werd eerder deze maand in de oefencampagne nog uitgefloten door de eigen aanhang, omdat hij tegen MVV (6-1 winst) een strafschop miste en volgens hen niet meer met zijn hoofd bij de club was. Vervolgens zei Labyad dat hij alle opties open houdt en een vertrek zeker niet uit zijn hoofd zet.

De viervoudig Marokkaans jeugdinternational heeft in zijn contract een tweejarige optie, terwijl deze niet rechtsgeldig is. Sporting Lissabon beschouwt Labyad dan ook als transfervrij en zal er - als het er deze winter niet van komt - in de zomer nogmaals naar hengelen.
Categorie:
Tag(s):