donderdag, 12. juli 2012 - 22:52

RvEC neemt afscheid van locatie Voltastraat

Hoogeveen

Bork Sloopwerken is gestart met de de sloop van het schoolgebouw van het Roelof van Echten College aan de Voltastraat 25 in Hoogeveen. Het RvEC neemt daarmee afscheid van decennia onderwijshistorie in Hoogeveen. Op dezelfde plaats bouwt het college een nieuwe school voor leerlingen van het praktijkonderwijs en vmbo. Ook het voortgezet speciaal onderwijs participeert in de bouwplannen.

Onder de naam Eduwiek werken het Roelof van Echten College, Regionaal Expertisecentrum Noord-Nederland — RENN 4, het Regionaal Expertisecentrum De 4 Provinciën, Ambiq, het onderwijscentrum De Twijn en de G.J. van der Ploegschool aan gezamenlijke huisvesting aan de Voltastraat. Daarmee wordt het totale aanbod aan onderwijs en zorg gebundeld en beschikbaar voor alle leerlingen en cliënten van de partners. De organisaties wisselen deskundigheid en expertise uit en werken nauw samen. Op deze manier worden de kansen van alle kinderen vergroot en krijgt ieder kind uitdagend onderwijs en zorg op maat. De gemeente Hoogeveen, onderwijs en zorg hebben gezamenlijk opgetrokken om dit unieke project van de grond te krijgen.

De huidige gebouwen van het Roelof van Echten College aan de Voltastraat, inclusief de gymzaal en de voormalig lwoo2-gebouw, zijn naar verwachting nog voor de bouwvak gesloopt. Aan het eind van de zomer moeten alle sloopwerkzaamheden zijn afgerond. Het Roelof van Echten College start in het nieuwe schooljaar met de ontwerpfase voor de nieuwbouw. Medio 2015 moet de nieuwbouw aan de Voltastraat zijn gerealiseerd. In het Bentinckspark bouwt het RvEC eveneens een nieuw schoolgebouw voor leerlingen van het mavo, havo en vwo. De bouw daarvan start naar verwachting in het voorjaar van 2013.
Provincie:
Tag(s):