donderdag, 12. april 2012 - 13:17

‘Salamanderman’ aangehouden

In februari 2012 kreeg de politie Flevoland meerdere meldingen van bejaarde inwoners die door een onbekend man waren bestolen.

Met een smoes over een ontsnapt huisdier, van salamander tot cavia of kat, wist de man in de tuin van de bejaarden te komen en vervolgens ook vaak in hun woning. Daar maakte hij vervolgens ongemerkt pinpassen, geld of andere waardevolle goederen buit.

Een Flevolandse politieman die eerder in een ander politiekorps werkzaam was, herinnerde zich dat daar in 2006 de zogenaamde ‘salamanderman’ was aangehouden. Deze man ging op dezelfde manier te werk als de man die nu in Flevoland opdook.

Uit controle in de politiesystemen bleek dat de ‘salamanderman’ die in 2006 was aangehouden aan hetzelfde signalement voldeed als de verdachte die nu in Flevoland bejaarden had bestolen. Na uitgebreid recherche onderzoek bleek die verdachte, bijna 6 jaar later, weer actief te zijn. De man, een 39-jarige Rotterdammer, werd eind vorige week in zijn woning in Rotterdam aangehouden. Inmiddels heeft de man 15 zaken, 9 in Emmeloord en 6 in Dronten, bekend. De man wordt vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Er zal nog gekeken worden of hij ook voor andere zaken, buiten Flevoland, in aanmerking komt.
Provincie:
Tag(s):