zondag, 26. februari 2012 - 19:39

Samenwerking tussen burgers en politie leidt tot aanhouding insluipers

Hoogeveen

Goed reagerende buurtbewoners en een snelle reactie van de politie hebben er zaterdagmiddag toe geleid dat in Hoogeveen vier insluipsters konden worden aangehouden.

Twee mannen die er vermoedelijk ook bij betrokken waren konden ontkomen. Omstreeks 14.15 uur belden twee vrouwen aan bij de woning van een 76-jarige vrouw aan de Dr. van de Veldenstraat in Hoogeveen. Ze vertelden de vrouw dat ze nieuwe buren waren en iets wilden weten over het huis. De bewoonster liet de vrouwen binnen en terwijl de twee haar aan de praat hielden slopen twee andere vrouwen via de voordeur, die open was blijven staan, de woning binnen en doorzochten die.

Buurtbewoners die de vrouwen naar binnen hadden zien gaan, vertrouwden dit niet en belden de politie. De politie was snel ter plaatse en kon in de tuin van de bewoonster vier vrouwen aanhouden. De aangehouden vrouwen van 29 en 40 jaar uit Rosmalen en 20 en 48 jaar uit ’s Hertogenbosch zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Ook weer op aanwijzing van buurtbewoners vond de politie de auto van de dames, waarin ondermeer inbrekerswerktuigen lagen, en nam die in beslag. Twee mannen die waarschijnlijk bij de vrouwen hoorden, konden te voet ontkomen. De bewoonster deed aangifte. Voor zover zij kon nagaan hebben de vrouwen geen kans gezien iets mee te nemen.
Provincie:
Tag(s):