vrijdag, 31. augustus 2012 - 9:10

Samson beticht Rutte van leugens

Den Haag

PvdA-voorman Diederik Samsom heeft een harde aanval op premier Mark Rutte geopend tijdens het lijsttrekkersdebat van tv-programma Knevel & Van den Brink (EO). De PvdA-voorman beschuldigde zijn VVD-collega ervan leugens te verspreiden over andere partijen.

In een onderling debat zei Rutte dat de PvdA de belastingen voor bedrijven verhoogt en de staatsfinanciën niet op orde brengt. Samsom ontkende dat. Rutte zei dat de PvdA 'spectaculair slecht scoort op de arbeidsmarkt, terwijl de VVD banenkampioen is. Bovendien zorgt de PvdA voor inflatie en heffen ze belasting op energie'.
Volgens Samsom kan de VVD alleen banen scheppen door de uitkeringen en de zorg te korten. 'Wij verlagen belastingen, bij de VVD is de staatsschuld straks hoger dan bij ons.'

Tijdens het lijsttrekkersdebat van Knevel & Van den Brink kruisten de zes politieke kopstukken Mark Rutte, Diederik Samson, Emile Roemer, Alexander Pechtold, Sybrand Buma en Geert Wilders de degens rond drie belangrijke thema’s: Wonen en werken, Zorg en Europa.

Mark Rutte maakte ook bekend dat hij doorgaat als fractievoorzitter van de VVD, mocht hij geen premier blijven in een nieuw kabinet.
Provincie:
Tag(s):