zondag, 10. juni 2012 - 17:45 Update: 08-07-2014 0:50

Sanne Vos gedecideerd naar zege KNHS Felix Hippische Juristen Cup

Net als in het eerste onderdeel ging ook in de tweede wedstrijd in de strijd om de KNHS Felix Hippische Juristen Cup de zege overtuigend naar Sanne Vos (Ammerzoden) met TC Champ Of Class Dvb.

Sanne toverde de jury een foutloze en met overtuiging gereden K r voor en sloot deze af met een voorsprong van maar liefst 3.5% op de als tweede eindigende Rosalie Bos (Nederweert) met Paso Double. De derde plaats was voor Lotte Meulendijks (Geldrop) met Boticelli.

"We hebben twee prachtige ritten gezien, waarin met overtuiging werd gereden en als we naar de percentages kijken zie je dat het proeven waren die van internationaal niveau waren", aldus de voorzitter van de jury, Adriaan Hamoen. De pony van Sanne is acht jaar en Paso Double is pas zes jaar. "Je ziet in de proeven van beide pony's dat er een verschil is in africhting, maar alle twee reden een proef met een hoge moeilijkheidsgraad en beide amazones zijn top gemotiveerd om een hele goede prestatie neer te zetten. Daarbij moet je ook even terugkijken naar de eerste wedstrijd in Hoofddorp, die op vrijdag werd verreden. Sanne reed onder zeer onstuimige weersomstandigheden, maar had continue een zeer goede controle over haar pony. Toen het in die wedstrijd even mis leek te gaan was er direct daarna weer de geconcentreerdheid bij haarzelf en de pony en gingen ze door met het scoren van achten alsof er niets gebeurd was. Nu, onder ideale omstandigheden, geen wind en een stralend zonnetje, was het voor mij genieten met volle teugen van deze twee amazones. Daarna in het klassement komen een paar combinaties die elkaar weinig of niets ontlopen en is het de vorm van de dag die bepalend is", aldus Hamoen.
Categorie:
Tag(s):