woensdag, 4. januari 2012 - 13:39

Schade door harde windstoten loopt op

Tilburg

De harde wind waar vooral het noordwesten van Nederland dinsdag last van had, zorgt voor extra drukte bij Interpolis. Dit meldt Interpolis op zijn site.

Tot woensdagochtend 12.00 ontving de verzekeraar 900 meldingen van particuliere — en MKB klanten met schades die veroorzaakt zijn door de harde wind. De verzekeraar schat die schade op 900.000 euro. Daarnaast werden 70 agrarische bedrijven getroffen. Die schade wordt geschat op 1 miljoen euro.
De totale schade gaat daarmee richting de twee miljoen euro. Het schadebedrag zal door schademeldingen die pas later deze week binnenkomen verder oplopen.

Het gaat vooral om omgewaaide bomen, afgebroken takken en dakpannen die door wind zijn losgerukt. Onder de agrarische bedrijven bevinden zich ook kassen. Door de harde windstoten sneuvelden daar veel ruiten. Behalve uit het Noord-Holland, Friesland en Groningen krijgt Interpolis ook schademeldingen uit het midden van het land, Gelderland en Brabant die verband houden met het slechte weer. Om te voorkomen dat klanten moeten wachten aan de telefoon zet Interpolis extra mensen in.
Provincie:
Tag(s):