dinsdag, 23. oktober 2012 - 17:52

Schiedammer leverde valse MBO en HBO diploma's op bestelling

Schiedam

Een 27-jarige Schiedammer, die woensdagochtend 10 oktober door het Fraudeteam van de Bovenregionale Recherche Zuid-West Nederland, in zijn woning is aangehouden, wordt verdacht van het maken van valse diploma’s. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De raadkamer van de Rotterdamse Rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van de Schiedammer vandaag met 30 dagen verlengd.

De woning is door politieagenten doorzocht en daarbij zijn meerdere goederen die verband houden met het maken van valse diploma's in beslag genomen. Een tweede woning van de verdachte, in Rotterdam, is eveneens doorzocht. Ook hier zijn goederen die verband houden met de diplomafraude aangetroffen en inbeslaggenomen.

Diploma op bestelling
Uit het onderzoek leidt de politie af dat de 27-jarige verdachte vermoedelijk minimaal 30 tot 40 diploma’s, eventueel inclusief cijferlijst, op bestelling via internet heeft gemaakt. Het betroffen voornamelijk mbo en hbo-diploma’s. Het onderzoek naar de inbeslaggenomen goederen zal verder uit moeten wijzen om hoeveel vervalsingen het precies gaat.

In het onderzoek is inmiddels ook een tweede verdenking ontstaan. Een 51-jarige man uit Rotterdam zou betrokken zijn geweest bij de verkoop van de valse diploma’s. Hij is als verdachte gehoord, en in afwachting van het onderzoek op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):