dinsdag, 16. oktober 2012 - 8:08

Schilderijenroof Kunsthal Rotterdam komt hard aan

Rotterdam

In de Rotterdamse Kunsthal is in de nacht van maandag op dinsdag rond 03.00 uur een kunstroof gepleegd. Volgens de politie gaat het om zeven schilderijen die een 'aanzienlijke waarde' vertegenwoordigen.

De inbraakmelding was kort na 03.00 uur. De Forensische Opsporing van de Politie Rotterdam-Rijnmond is begonnen met een sporenonderzoek. Rechercheurs spreken met mogelijke getuigen en verzamelen de beschikbare camerabeelden.

Picasso, Monet, Gaugin
In overleg met de eigenaren van de gestolen werken heeft de politie de foto’s van de gestolen doeken vrijgeven. Het gaat om de volgende schilderijen:
- Pablo Picasso: ‘Tête d’Arlequin’ (1971)
- Henri Matisse: ‘la Liseuse en Blanc et Jaune’ (1919)
- Claude Monet: ‘Waterloo Bridge, London’ (1901)
- Claude Monet: ‘Charing Cross Bridge, London’ (1901)
- Paul Gauguin: ‘Femme devant une fenêtre ouverte, dite la Fiancée’ (1988)
- Meyer de Haan: ‘Autoportrait’ (circa 1889 – ’91)
- Lucian Freud ‘Woman with Eyes Closed’ (2002)

De Forensische Opsporing van de Politie Rotterdam-Rijnmond heeft sporen veiliggesteld. Rechercheurs spreken met mogelijke getuigen en beschikbare camerabeelden worden uitgekeken.

Uit eerste onderzoek is naar voren gekomen dat het gaat om een inbraak die goed is voorbereid. Het onderzoek naar de verdachte(n) is in volle gang.

In het museum zijn vanwege het 20-jarig bestaan verschillende tentoonstellingen aan de gang. Zo is er een expositie van bronzen beelden en een aantal avant-gardistische werken van een aantal topkunstenaars onder wie Picasso, Van Gogh en Mondriaan.
Provincie:
Tag(s):