dinsdag, 10. juli 2012 - 18:13

Schipper aangehouden na verboden nachtelijke vaart met gasolietanker

Maasbracht

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft dinsdag een 50-jarige schipper uit Merksem (B) aangehouden omdat hij verdacht wordt van het opmaken en gebruiken van een vals ladingdocument en een vals vaartijdenboek.

‘De schipper wilde zo voorkomen dat bij controle geconstateerd werd dat hij ’s nachts gevaren had’, meldt het KLPD dinsdag.

Maandag 9 juli controleerde de Waterpolitie van het KLPD op de Bergse Maas een opvarende tanker met gasolie. Volgens het ladingdocument was het schip onderweg van Rotterdam naar Maastricht en had het schip op zondag 8 juli in de Botlek geladen.

De Waterpolitie had echter gezien dat het schip op dat tijdstip in Dordrecht lag te lossen. Met een kopie van het ladingdocument op zak verliet de Waterpolitie het schip en startte een nader onderzoek.

Toen bleek al snel dat de tanker nooit bij genoemd bedrijf in de Botlek had geladen en dat het ladingdocument een formulier was dat al enkele jaren geleden niet meer gebruikt werd.

Dinsdag 10 juli omstreeks 12.00 uur werd de schipper van het motortankschip in Maasbracht aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde de schipper dat hij inderdaad een oud ladingdocument vals had ingevuld en gebruikt om te verdoezelen dat hij ’s nachts had gevaren.

Dit mocht namelijk niet omdat hij geen B-bemanning en ook geen tachograaf had. Ook het vaartijdenboek was daarom vals ingevuld. Na verhoor is de schipper weer op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):