donderdag, 26. april 2012 - 22:16

Scholieren in Dronten krijgen 120 euro boete voor peuk op straat

Dronten

De zwerfafvalcampagne 'Aanpak Snoeproute' in samenwerking met Politie Dronten, bureau Halt, de gemeente Dronten en de Meerpaal (afd. Welzijn) is gestart.

De scholieren van het Almere College en het Ichthus College zijn door hun school geïnformeerd en de politie heeft in samenwerking met het straathoekwerk van de Meerpaal afd. Welzijn en de gemeente Dronten een eerste voorlichtingsronde langs de 'snoeproute' en bij de supermarkten gehouden.

De eerste periode van de campagne staan in het teken van voorlichting.
Vanaf 7 mei wordt er gehandhaafd. De scholieren lopen de kans om beboet te worden als zij afval op straat gooien, dit geldt ook voor kauwgom en sigarettenpeuken of een taakstraf uit te voeren bij bureau Halt. De boete is 120 euro.

Aan deze zwerfafvalcampagne wordt meegewerkt door politie Dronten, de straathoekwerkers van de Meerpaal afd. Welzijn, de milieuagenten en wijkbeheerders van de gemeente Dronten.

Zwerfafval staat in de top drie van ergernissen van de Nederlandse bevolking. Het kost de Nederlandse samenleving jaarlijks 250 miljoen euro om de vele tonnen zwerfafval die in de natuur en op de openbare weg terechtkomen, op te ruimen.
Provincie:
Tag(s):