maandag, 16. januari 2012 - 11:11

Schoonmakers houden Dag van de Werkelijkheid met vier acties in Groningen

Schoonmakers in Groningen zullen maandag 16 januari met vier acties de rauwe werkelijkheid van hun bestaan laten zien. De schoonmakers zijn weer uit de onzichtbaarheid gestapt en laten zien dat Nederland niet zonder ze kan.

Duizenden schoonmakers hebben al tweemaal de mars van respect gelopen. Ze voeren wekelijks tientallen acties in het hele land. Als een inktvlek breiden de groepen met stakers zich uit. Van Maastricht tot Groningen, van Utrecht tot Rotterdam en van Den Haag tot Amsterdam: overal voeren de stakende schoonmakers actie. Gesteund door politiek, maar ook door de collega’s voor wie ze normaal poetsen worden ze steeds sterker. De schoonmakers willen doodnormale dingen. Genoeg tijd om het werk te doen en doorbetaling bij ziekte.

De schoonmakers voeren hun acties op. Ze voeren in Groningen vier acties op één dag. De schoonmakers zitten vooral opdrachtgevers op de huid: grote, dure bedrijven die keer op keer bezuinigen op de schoonmaak. "Hoe langer het duurt totdat wij normale omstandigheden krijgen, hoe heftiger, groter en massaler onze acties. De Schijnwereld in de schoonmaaksector wordt door ons stap voor stap afgebroken," zegt schoonmaakster Paula Groenboom.
Provincie:
Tag(s):