dinsdag, 26. juni 2012 - 10:14

Schoppende agente handelde volgens de regels

Rotterdam

De agente die een dronken man op de Riederlaan in Rotterdam een trap gaf en hierna een aantal knietjes zal niet worden vervolgd. Dit zegt het openbaar ministerie dinsdag. Zij zou volgens de regels hebben gehandeld.

Het incident zorgde voor enige commotie omdat een omstander het filmde en het op youtube plaatste. Volgens het OM blijkt uit onderzoek dat de getuigen niet het hele incident gefilmd heeft.

De agente reageerden samen met een college op een melding van een man die op de grond zou liggen. Het was onduidelijk of de man onwel was dan wel dronken. Ter plaatse stuitte zij op een 29-jarige man die zich agressief opstelde en om zich heen sloeg en trapte.

Nadat de man bespoten was met pepperspray, probeerde de agenten de man te boeien. De man wist zich los te rukken en had aan één hand de handboeien om waarmee hij om zich heen begon te zwaaien. Om de man alsnog te boeien trapte de agente de man.

Het OM zegt: 'Tijdens het onderzoek zijn behalve de agenten en de aangehouden man, diverse ooggetuigen gehoord. De ooggetuigen, onder wie de vriendin van de man die de opnames maakte, bevestigen het geweld dat de man tegen de agenten gebruikte'.

Aangifte tegen agente geseponeerd
De 29-jarige man had aangifte gedaan tegen de agente van mishandeling. Tijdens het verhoor bleek de man zich niets van het incident te kunnen herinneren omdat hij te veel drank op had. Tevens verklaarde hij een 'kwade dronk' te hebben. De aangifte tegen de agente is daarom ook geseponeerd.
Provincie:
Tag(s):