maandag, 15. oktober 2012 - 17:49

Schrijver Robert Vuijsje met de dood bedreigd

Amsterdam

Maandagmiddag is schrijver Robert Vuijsje met de dood bedreigd omdat hij maandagavond te gast zou zijn bij Radio Mart. Dit meldt AT5 maandag.

In 2008 verscheen zijn boek ‘Alleen Maar Nette Mensen’, dat recent ook is verfilmd. Het boek en de film zijn nu omstreden omdat ze een verkeerd en schadelijk beeld zouden schetsen van de Bijlmer en zijn bewoners.

Vuijsje zou maandagavond te gast zijn bij Radio Mart om over het boek en de film te praten. Volgens AT5 kreeg Radio Mart, de in Zuidoost populaire lokale omroep, zondagavond in de uitzending al veel boze telefoontjes na de aankondiging van het voor vanavond geplande interview.

Doodsbedreiging
'Een aantal reacties was zeer heftig', zegt programmamaker Guilly Koster van Radio Mart tegen AT5. Na de uitzending werd het lokale radiostation opgebeld door boze luisteraars die aankondigden de gelegenheid aan te grijpen om de schrijver 'een kopje kleiner' te maken.

Koster overweegt uit te wijken naar een andere studio, dan die van Radio Mart aan de Tweede Sweelinckstraat, vanwege de veiligheid want hij is volgens eigen zeggen wel van plan om de uitzending met Vuijsje te maken.
Provincie:
Tag(s):