maandag, 2. juli 2012 - 19:03

Scooterbestuurder aangehouden na incident met motoragent

Winterswijk

Een motoragent heeft maandag 2 juli in Winterswijk een 17-jarige Duitse jongen aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht dat hij als bestuurder van een scooter getracht heeft de motoragent aan te rijden om zo aan controle te ontkomen.

Een zoekactie met onder andere een helikopter naar zijn passagier had geen succes.

De motoragent reed aan het begin van de middag op een onopvallende motor in Winterswijk. Op een gegeven moment zag hij twee jongens op een scooter. De scooter had geen kenteken en de motoragent besloot de bestuurder te laten stoppen. Hij maakte zich kenbaar als zijnde van de politie en stelde het op de motorfiets aanwezige stopbord in werking. De bestuurder reageerde hier niet op en ging er vandoor.

Er volgde een achtervolging waarbij de scooterbestuurder meerdere malen op de motoragent in reed, kennelijk om hem te laten vallen. De jongen reed uiteindelijk naar een camping aan de Vreehorstweg in Winterswijk en kon hier door de motoragent worden aangehouden. Zijn passagier ging er vandoor.

Inmiddels waren diverse agenten naar de bewuste locatie om de passagier te zoeken. Ook een in de buurt aanwezige politiehelikopter werd hiervoor ingezet. De zoekactie had geen resultaat en voorlopig is de passagier nog onbekend.

De verdachte is ingesloten en er wordt onderzocht of de scooter van diefstal afkomstig is.
Provincie:
Tag(s):