maandag, 5. november 2012 - 17:00 Update: 08-07-2014 0:29

Seat Ibiza Cupra exclusief nieuw topmodel

Leusden

De nieuwe Ibiza Cupra vertolkt de essentie van het merk SEAT in zijn puurste vorm, dankzij een prachtig design, indrukwekkende prestaties en state-of-the-art technologieën.

De combinatie van deze elementen maakt de Ibiza Cupra tot het meest dynamische aanbod in zijn klasse. Met zijn compacte formaat en grote veelzijdigheid is de Ibiza Cupra een plezierige, dynamische auto voor dagelijks gebruik.

En aan prestaties geen gebrek, met een sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 6,9 seconden en een topsnelheid van 228 km/u. Die waarden koppelt de Ibiza Cupra aan een gemiddelde brandstofconsumptie van slechts 5,9 l/100 km. In februari 2013 arriveert hij in Nederland.

Het succesverhaal krijgt een nieuw hoofdstuk. In 1997 zag de eerste generatie van de Ibiza Cupra het licht, waarna de dynamische Cupra-versies van SEAT zijn uitgegroeid tot iconen binnen het Spaanse merk.

De hoofdrolspeler in het volgende hoofdstuk is de nieuwe Ibiza Cupra: 132 kW/180 pk sterk, voorzien van een zeventraps DSG-versnellingsbak, een XDS elektronisch sperdifferentieel en high-performance remmen.

Indrukwekkende prestaties, toonaangevende technologieën
De moderne 1.4 TSI krachtbron is een compact stukje hightech met dubbele drukvulling via een compressor en turbo, gecombineerd met directe inspuiting.

Het vermogen van 132 kW/180 pk en het koppel van 250 Newtonmeter garanderen zeer verfijnde prestaties, terwijl een unieke feature in het uitlaatsysteem voor een extra sportieve sound zorgt. De zeventraps DSG-transmissie met zijn zeer korte overbrengingen kan ook via schakelpaddles achter het stuurwiel worden bediend.

Het onderstel van de Ibiza Cupra, standaard voorzien van 17 inch wielen, is verlaagd en getuned voor maximale wendbaarheid en precisie. Een AP Racing Performance remsysteem is optioneel leverbaar als een alternatief voor de standaard high-performance remmen.

Het XDS elektronische sperdifferentieel beperkt de neiging tot onderstuur en verbetert de handling in snelle bochten. Het ESC-systeem is gekoppeld aan Hill Hold Control en maakt deel uit van het veiligheidspakket dat standaard op de Ibiza Cupra wordt geleverd. De Ibiza is bekroond met de maximale score van vijf sterren in de Euro NCAP botsproeven.
Categorie:
Tag(s):