woensdag, 4. april 2012 - 22:09 Update: 08-07-2014 0:29

SEAT Mii geeft laatste details prijs

Nadat de SEAT Mii recent zijn scherpe vanafprijs van € 7.695,- al prijsgaf, heeft SEAT nu alle details van de compacte nieuwkomer onthuld. Vanaf mei staat de 3-deursversie van de BPM- en wegenbelastingvrije Mii bij de Nederlandse dealers, met een keuze uit twee ultrazuinige motoren, vijf complete uitvoeringen, een keur aan personalisatiemogelijkheden, hightech features én vier jaar garantie.

Over ruim een maand maakt de kleine, moderne Mii zijn opwachting in Nederland, in eerste instantie in 3-deurs trim, deze zomer gevolgd door de 5-deursvariant. Naast de praktische eigenschappen heeft SEAT de Mii een geheel eigen en eigentijdse uitstraling gegeven, met stijlvolle designfeatures en een vlot en dynamisch voorkomen. Eigenschappen die in het segment van de compacte stadsauto’s vaak ver te zoeken zijn en die er voor zullen zorgen dat de Mii in deze klasse een opvallende plek inneemt.

Alle versies BPM- en wegenbelastingvrij, A-labels en slechts 14% bijtelling
Naast zijn compacte proporties (lengte: 3,56 meter) en ruime interieur, met plaats voor vier inzittenden en een bagageruimte variërend van 251 tot 951 liter, gooit de Mii hoge ogen op het gebied van brandstofverbruik en efficiency. Dankzij een start-stopsysteem, energierecuperatie en aanvullende maatregelen om het verbruik te verbeteren, verbruikt de Mii 1.0 E-Ecomotive slechts 4,1 liter brandstof op 100 kilometer, wat zich vertaalt in een CO2-uitstoot van maar 96 gram/km voor de 44 kW/60 pk versie. De 1.0 Ecomotive met 55 kW/75 pk brengt het tot 4,2 liter en 98 gram.

In alle gevallen krijgt de Mii een A-label, is hij gevrijwaard van BPM en hoeven Mii-rijders tot 1 januari 2014 geen wegenbelasting (MRB) te betalen. Zakelijke bestuurders zullen zich over de hoogte van de bijtelling bovendien geen zorgen maken, want alle Mii-versies vallen in het fiscaal gunstige 14% tarief.

Volop keuze met aandacht voor eigen smaak
Vanaf mei staat de Mii bij de Nederlandse SEAT-dealers, in vijf complete uitrustingsniveaus, met ieder zijn specifieke highlights. Waarbij met name de hogere uitrustingsniveaus als de Style, Style Chic en Style Sport naar verwachting bij kopers de voorkeur zullen genieten.
• Entry
• Reference (meerprijs t.o.v. Entry: € 620,-)
o ESC, radiovoorbereiding met 2 speakers en tal van optiemogelijkheden
• Style (meerprijs t.o.v. Reference: € 930,-)
o City Safety Assist, elektrische ramen voor, centrale vergrendeling met afstandsbediening, stuurbekrachtiging, in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, easy entry instapsysteem, in delen neerklapbare achterbank, 14" wieldoppen
• Style Chic (meerprijs t.o.v. Style: € 785,-)
o 14" lichtmetalen velgen, radio/CD/MP3 met extra speakers, SEAT Portable System-voorbereiding, lederen stuur en pookknop, hoogglans dashboard, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, speciale bekleding
• Style Sport (meerprijs t.o.v. Style: € 800,-)
o 15" lichtmetalen velgen, mistlampen voor, donkergetinte ramen achter, lederen stuur en pookknop, hoogglans dashboard, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, andere bekleding)
Hightech features
Naast de vastomlijnde uitrustingsniveaus hebben kopers van de Mii vanaf de Reference-uitvoering toegang tot een uitgebreide lijst met opties, waarvan City Safety Assist en het SEAT Portable System twee belangrijke noviteiten zijn. City Safety Assist, dat standaard is vanaf de Style, is het veiligheidssysteem dat de Mii bij lage snelheden (tot 30 km/u) automatisch afremt wanneer er gevaar vanuit onverwachte hoek dreigt. Het SEAT Portable System is de uitgebreide boordcomputer van de Mii waarin ook alle navigatie- en telefoonfuncties zijn opgenomen. Deze feature is naadloos geïntegreerd in de elektronica van de Mii, maar kan ook gemakkelijk worden meegenomen.

Scherp geprijsd mét vier jaar garantie
Over een maand staat de 3-deursversie van de Mii in Nederland bij de dealers, in de zomer gevolgd door de carrosserievariant met vijf deuren. De prijslijst van de 3-deurs SEAT Mii start bij € 7.695,- voor de Mii Entry 1.0 E-Ecomotive (44 kW/ 60 pk). Voor alle uitvoeringen bedraagt de meerprijs voor de 1.0 Ecomotive met 55 kW/75 pk € 680,-.
Categorie:
Tag(s):