donderdag, 26. april 2012 - 10:33

Seizoen Guidetti al voorbij, EK staat op de tocht

(Elf Voetbal) Een flinke tegenvaller voor Feyenoord. De laatste drie ultrabelangrijke duels van het seizoen moet de Stadionclub het doen zonder haar topscorer. Het seizoen voor John Guidetti zit erop.

Een tweede, uitgebreid medisch onderzoek heeft gisteren (woensdag) aangetoond dat de spits geen ernstige aandoening heeft. Dat stelde de Zweedse aanvaller in het Erasmus Medisch Centrum gerust, maar tegelijkertijd werd ook duidelijk dat de kans heel klein is dat hij dit seizoen nog in actie komt. Dat meldt AD Sportwereld.

Het gevoel in zijn rechterbeen was nog niet terug bij Guidetti en elke dag dat die noodzakelijke kracht er niet is, vertraagt het herstel van zijn zenuwontsteking ernstig. Clubarts Casper van Eijck had gisteren uitgebreid contact met de medische staf van de Zweedse nationale ploeg. De Zweden zijn bezorgd over het plotselinge medische probleem van de 20-jarige aanvaller, die met twintig doelpunten zoveel indruk maakte in De Kuip.

Of zijn deelname aan het EK komende zomer op de tocht staat, is volgens Van Eijck niet in te schatten. "Morgen kan hij zich beter voelen en dan zal het herstel ongetwijfeld weer snel gaan", zegt Van Eijck in het dagblad. "Maar we moeten afwachten."

Vandaag krijgt de medische staf in De Kuip het volledige medische rapport onder ogen. Vervolgens kan een hersteltraject worden samengesteld, al is bij een virus eigenlijk alleen rust een goed middel om de klachten te laten verdwijnen. Ook Manchester City is door Feyenoord op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen.
Categorie:
Tag(s):