vrijdag, 7. december 2012 - 8:53

Sensor van buitenlamp verraadt inbreker

Houten

Een oplettende buurman wist donderdagavond te voorkomen dat een inbreker zijn slag kon slaan bij de buren.

Rond 19.35 uur zag een bewoner van een woning aan de Abrikozengaarde dat een automatische buitenlamp bij de woning van de buren aanging, terwijl hij wist dat zij op dat moment niet thuis waren. Hij ging poolshoogte nemen en hoorde geritsel in de bosjes. Vervolgens zag hij een man uit de tuin van de buren wegrennen. De getuige belde 1-1-2 en agenten gingen ter plaatse.

Vroegtijdig gestoord
Van de woning bleek een raam te zijn opengebroken. De inbreker was door de snelle komst van de getuige kennelijk vroegtijdig gestoord bij zijn criminele activiteiten, want hij was nog niet in het huis geweest.

Getuigen
De inbreker was een man van rond de 1.85 meter, smal postuur, lange benen en hij droeg een blauw jack en vermoedelijk een spijkerbroek. Kort na de vlucht van de verdachte zag de getuige een donkere auto, mogelijk een Renault Safrane of daar op lijkend, met hoge snelheid door de straat rijden. Mogelijk dat dit de vluchtende inbreker was.

Aan getuigen van de inbraak en aan mensen die de verdachte op of in de omgeving van de Abrikozengaarde hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):