zondag, 10. juni 2012 - 15:08

Serie inbraken sportcomplexen en bedrijfsgebouw

De politie stelt een onderzoek in naar een serie inbraken die tussen vrijdagavond en zaterdagochtend plaatsvonden in diverse sportcomplexen en in een bedrijfsgebouw.

In Witmarsum aan het Mouneplein kwam(en) de dader(s) via een bovenlicht binnen in het clubgebouw van een tennisvereniging. Daarna werden in het pand diverse deuren geforceerd en kapotgemaakt. Vooralsnog wordt er niets vermist.

In Makkum vonden nog 5 inbraken plaats. Uit het clubgebouw van de tennisvereniging gevestigd aan de Klipperstraat nam men een mobiele telefoon mee. Via een raam is men binnengekomen. Aan dezelfde straat is het clubgebouw van de kaatsvereniging gevestigd. Hier kwam men binnen na het forceren van een deur. Uiteindelijk bleek er niets te zijn weggenomen. In het multifunctioneel centrum, eveneens gevestigd aan de Klipperstraat, werd een ruit vernield waarna men het pand heeft doorzocht. Uit het pand werd een kluis en een geldbedrag gestolen.

Zaterdagavond gingen agenten opnieuw ter plaatse nadat was ontdekt dat er was ingebroken in een pand aan De Voorn in Makkum. Daar werd bij twee bedrijven een geldbedrag weggenomen en een laptop en audioapparatuur. Alle benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan en de technische recherche is ter plaatse gekomen voor sporenonderzoek.
Provincie:
Tag(s):