zaterdag, 8. december 2012 - 9:44

Shoarmazaak aan het Damrak getroffen door brand

Amsterdam

In een shoarmazaak aan het Damrak in Amsterdam heeft zaterdagochtend een grote brand gewoed. Dit meldt een woordvoerster van de brandweer zaterdag tegenover BlikopNieuws.nl.

De brand, die rond 08.40 uur was uitgebroken, werd door de brandweer met groot materieel bestreden. De brand is volgens de woordvoerster van de brandweer ontstaan op de begane grond in de shoarmazaak.

Geen gewonden
Op dat moment waren er in de horecazaak geen personen aanwezig. De naastgelegen woningen zijn snel ontruimd. Deze bewoners zijn opgevangen bij vrienden en familie. Er is niemand gewond geraakt.

Afzuigkanaal en spouwmuur
De brand wist zich snel uit te breiden via een afzuigkanaal die door een spouwmuur loopt. De brandweer wist de brand vrij snel te bedwingen. Toch heeft de brandweer delen van de spouwmuur moeten openbreken om de brand daar ook goed te kunnen blussen. De schade aan het pand is dan ook flink.

Rond 10.00 uur was de brandweer nog bezig met blussen maar de woordvoerster schatte in dat het sein ‘Brand meester’ in deze fase niet lang meer op zich zou laten wachten.
Provincie:
Tag(s):