woensdag, 1. augustus 2012 - 22:08

SIVO-festival sprankelend van start

Odoorn

Beter kon het muziek- en dansfestival SIVO niet beginnen. Prachtige weersomstandigheden begeleidden woensdagavond het openingsdefilé van de 28-ste editie van het feest in Odoorn.

Ruim 420 dansers en danseressen uit de gehele wereld maakten van deze optocht voor enkele duizenden bezoekers tot een geweldig festijn, waarbij dans en muziek de boventoon voerden. Het betekende de voorbode van vijf dagen muziek en dans in een ontspannen sfeer. Een sfeer die zorgt voor verbroedering onder de verschillende landen.

Daar speelde burgemeester Marco Out van de gemeente Borger-Odoorn ook op in. “Dit is het 28-ste SIVO-festival en al die jaren zorgt SIVO er voor dat er bruggen worden geslagen tussen de verschillende volkeren op het festival”, zei Out in zijn openingswoord. De burgemeester sprak zijn waardering uit voor de wijze waarop de SIVO-organisatie met vernieuwingen bezig is. “Ook nu hebben we weer veel vorderingen gezien en het gemeentebestuur wil er voor zorgen dat de organisatie bij verdere verbeteringen ondersteund zal worden”

Voorzitter René Wiggers wees er in zijn toespraak op dat SIVO in de danswereld als “bijzonder” wordt betiteld. “We groep uit het buitenland je ook spreekt, een ieder heeft het over het bijzondere karakter van ons festival. Nergens zie je zoveel buitenlandse deelnemers als in Odoorn”, aldus Wiggers die zijn waardering uitsprak richting honderden vrijwilligers en gastgezinnen.

Vervolgens verspreidden de groepen zich over de verschillende podia, waar zich tot tegen middernacht een fraai dansspektakel voltrok.
SIVO duurt nog tot en met zondagmiddag.
Provincie:
Tag(s):