donderdag, 15. maart 2012 - 18:09

Skelterdief mogelijk kinderlokker

Oisterwijk

Een aangifte waar het over een skelterdief ging is waarschijnlijk toch een heel ander verhaal.

Aanvankelijk ging de politie er vanuit dat een dader teen skelter wilde stelen. Woensdagavond heeft het meisje volgens haar moeder aangegeven dat de man geprobeerd had haar toen ze half op de grond lag mee te trekken, de skelter was toen onbeheerd.

Dit wijst er op dat de dader mogelijk een kinderlokker was met andere motieven dan diefstal. De wijkagent heeft donderdag dan ook de aangifte van moeder uitgebreid en ook dit aspect daarin opgenomen.

Zoals eerder gemeld heeft een nog onbekende man woensdagmiddag 14 maart 2012 geprobeerd een luxe skelter af te pakken van een 8-jarige meisje. Het kind reed rond 13.30 uur op haar nieuwe blauwe skelter (met dubbele zitplaats) op de Wildemanstraat toen er een zwarte bestelbus naderde.

De bestuurder van de bestelbus stapte uit en begon aan de skelter van het kind te trekken. Het meisje begon te gillen, waarop de man haar bij de arm pakte. Dit gebeurde op de hoek Wildemanstraat / Biezenstraat. Juist op dat moment kwam er iemand voorbij die een hond uitliet. Hierdoor sloeg de nog onbekende dader op de vlucht.
Provincie:
Tag(s):