woensdag, 7. november 2012 - 16:12

Skimming neemt toe in Noord Nederland

Regio

De laatste maanden is in de drie noordelijke provincies een toename te zien van skimming. Niet alleen in de noordelijk provincies, maar ook landelijk is een toename van deze vorm van bankpasfraude te zien.

Skimming vindt voornamelijk plaats bij onbemande tankstations maar vindt in sommige gevallen ook bij enkele geldautomaten van banken plaats. De afgelopen weken, onder andere in Leeuwarden, IJlst, Gorredijk en Heerenveen, deden soortgelijke gevallen van skimming voor bij geldautomaten.

De politie vraagt u om oplettend te zijn bij het invoeren van de bankpas. Blijft deze in de geldautomaat vastzitten, waarschuw de politie en blokkeer dan uw bankpas. In andere gevallen merkt u niets mits u op de geldgleuf let. Deze wordt over de originele geldgleuf geplakt en het geheel ziet er dan “dikker” uit dan normaal. Om uw pincode te achterhalen wordt een camera in de geldgleuf aangebracht die tijdens het invoeren uw pincode registreert. In de pasmond is een apparaatje aangebracht die de magneetstrip van uw bankpas kopieert. Met al deze gegevens wordt door criminelen geld van uw bankrekening gehaald.
Provincie:
Tag(s):